slamka spasa

Preuzmite kupalište, vi diktirate i cijenu i uvjete!

'16.07.2013., Bizovac - Radnici Bizovackih toplica nakon drugog pokusaja mirenja odlucili su stupiti u strajk do ispunjenja zahtjeva, odnosno isplate barem tri zaostale place. Photo: Davor Javorovic/P
'Davor Javorovic/PIXSELL'
28.08.2013.
u 14:31

Poziv je poslan na 40 adresa poduzeća koja se bave hotelijerstvom i turizmom, a dugovi toplica dosegnuli su 122 mil. kuna

Za neuobičajenim modelom kao slamkom spasa posegnuo je stečajni upravitelj posrnulih Bizovačkih toplica Duško Zec. Javno je pozvao zainteresirane građane i tvrtke da \"izbace\" cijenu, pa čak postave i sami svoje uvjete za zakup ovoga kompleksa koji je u stečaju završio sredinom srpnja. Njegovi dugovi premašili su temeljni kapital i dosegnuli oko 122 milijuna kuna.

– Istovremeno sam na oko 40 različitih adresa društava u Hrvatskoj koja se bave turizmom i ugostiteljstvom poslao pismeni upit kako bi odgovorili postoji li možda među njima interes za zakup – tumači Zec.

U zakup se nudi hotel Termia, kupališni kompleks Aquapolis i pansion \"stari hotel\". Zainteresirani mogu sami \"kreirati\" svoju ponudu poput vremena na koje žele zakupiti pojedini objekt, ali i eventualno ponuditi viziju razvitka ili kupnje te sami naznačiti cijenu zakupa kao i sredstva osiguranja za njegovo i plaćanje potrošenih energenata. Na istom prostoru djeluje i zdravstvena ustanova Lječilište Bizovačke toplice pa bi u ugovoru o zakupu s budućim zakupcima trebalo biti ugrađeno i korištenje usluga smještaja te hrane za njegove korisnike.

– Riječ je o vrlo specifičnom slučaju gdje je hotel u stečaju, a zdravstvena ustanova Lječilište Bizovačke toplice, koju su osnovale Bizovačke toplice u stečaju, nije. No, ako se zatvori hotel, onda ćemo morati staviti i ključ u bravu lječilišta – dodaje.

Na Zavod za zapošljavanje početkom tjedna \"poslano\" je 60 radnika Bizovačkih toplica, dok ih je 45 nastavilo raditi. Isto toliko zaposleno ih je i u lječilištu.

– Nadam se da će radnici uspjeti izgurati do kraja te da će kompleks netko zakupiti – očekuje stečajni upravitelj kojemu je cilj pronaći partnera koji bi od najvećeg lječilišnog kompleksa na istoku Hrvatske, a koji se proteže na oko 17 hektara površine, uspio napraviti referentni zdravstveni centar. Pojedinci su mu već uzvratili svojim ponudama, a očekuje ih još.

>> Bizovačke toplice otišle u stečaj

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije